Circle Image

Izložba - Denis Dobardžić - 14.07.09

ima čast i zadovoljstvo pozvati
vas na otvaranje izložbe fotografija

"OTVORENOST"
autora Denisa Dobardžića

Otvaranje izložbe u utorak, 14.07.2009. u 19:00h

Slobodni fotograf Denis Dobardžić rođen je 1972. godine u Sarajevu.

Do danas je imao dvije samostalne izložbe i to "Okom posmatrača" 2005. godine i "Crno-bijeli svijet" 2006. godine, također je 2006. godine izlagao na međunarodnoj izložbi 10 umjetnika-Mixed messages sa autorima iz Kanade i BiH.

Učestvovao je na više zajedničkih izložbi sa foto klubom Sarajevo, čiji je član. Dobitnik je više pohvala za pojedinačne fotografije i kolekcije fotografija.

Fotografije su mu objavljivane u publikacijama UNICEF-a i Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Živi i radi u Sarajevu.

Izložba će biti otvorena od 14 do 24.07.2009.
svakim danom od 15 do 19h osim subotom
Datum
18th of Tishrei, 5782
September 24, 2021
Jevrejski kalendar

Haggadah
Haggadah

Hagada je jevrejska obredna knjiga (kodeks), koja sadržava biblijske priče, molitve i psalme vezane za praznik Pesah (Pashu), posvećen oslobođenju Jevreja od egipatskog ropstva. Sa ovim sadržajem podudara se i ilustrovani dio ove knjige. Sarajevsha Hagada pisana na finom pergamentu, predstavlja najstariji i najraskošniji primjer ove vrste kodeksa; djelo je španske iluminatorske umjetnosti XIV. stoljeća, sa očiglednim uticajem tadašnje italijanske i francuske savremene slikarske umjetnosti

Čitaj više

Downloads
Jevrejski Glas

Link

Downloads
SaLon

Link