Circle Image

Informacija - Bejahad 2009.

Dragi prijatelji,

Pred nama je deseti jubilarni “Bejahad”. Manifestacija će se održati ponovo u Opatiji i to u periodu od 25.8. do 1.9.2009. godine. Svi gosti su smješteni u hotelu “Adriatic”.

I ove godine uz “Bejahad” se organizira i “Bejahad mladih” za uzrast od 24 – 40 godina!!! Mladi imaju potpuno autonomni program i mogu se po želji priključiti tj. prisustvovati programu “Bejahad”-a. Boravak mladih je uveliko sponzoriran, te njihov sedmodnevni boravak (puni pansion) u hotelu iznosi vrlo prihvatljiv iznos. Za mlade iz BiH je osigurano 8 mjesta!

Oba programa su definirana uveliko.  Pored svima poznatih trenutnih ekonomskih poteškoća, dogovoren je vrlo atraktivan i raznovrstan program uz učešće sjajnih umjetnika iz svijeta!!!

O svemu ovome želimo s vama razgovarati 17. aprila u 19.30 u prostorijama Jevrejske opštine Sarajevo.

U očekivanju vašeg dolaska,

za organizatore
Vladimir Šalamon     
Datum
13th of Sivan, 5783
June 2, 2023
Jevrejski kalendar

Haggadah
Haggadah

Hagada je jevrejska obredna knjiga (kodeks), koja sadržava biblijske priče, molitve i psalme vezane za praznik Pesah (Pashu), posvećen oslobođenju Jevreja od egipatskog ropstva. Sa ovim sadržajem podudara se i ilustrovani dio ove knjige. Sarajevsha Hagada pisana na finom pergamentu, predstavlja najstariji i najraskošniji primjer ove vrste kodeksa; djelo je španske iluminatorske umjetnosti XIV. stoljeća, sa očiglednim uticajem tadašnje italijanske i francuske savremene slikarske umjetnosti

Čitaj više

Downloads
Jevrejski Glas

Link

Downloads
SaLon

Link