Circle Image

Godisnja skupština 2010

Godišnja skupština 2010.

Obavještavamo Vas da će se redovna izvještajna Godišnja skupština Jevrejske opštine Sarajevo održati u subotu 26.06.2010. godine, sa početkom u 11,00 sati.

Za Skupštinu će biti predložen slijedeći

D N E V N I    R E D


1. Izvještaj o radu Jevrejske opštine i "La Benevolencije" za period 
    maj 2009./ maj 2010. godine

2. Diskusija o Izvještaju o radu 
     

  
        
NAPOMENA: Upoznati ste s činjenicom da već oko godinu dana traje akcija prikupljanja sredstava za izradu spomen ploča za jevrejsko groblje u Đakovu. Većina naših članova se svojim prilozima / 20.00 KM po porodici / već  uključila u ovu akciju, te ovim putem samo napominjemo one koji to nisu uradili, a žele pomoći, da akcija traje i da nam nedostaju sredstva za uspiješno okončanje ove aktivnosti.

Podsjećamo članstvo Jevrejske opštine da, ukoliko to do sada nisu učinili, uplate članarinu za 2010. godinu. Minimalni iznos članarine za tekuću godinu iznosi 24.00 KM po članu.
Datum
13th of Sivan, 5783
June 2, 2023
Jevrejski kalendar

Haggadah
Haggadah

Hagada je jevrejska obredna knjiga (kodeks), koja sadržava biblijske priče, molitve i psalme vezane za praznik Pesah (Pashu), posvećen oslobođenju Jevreja od egipatskog ropstva. Sa ovim sadržajem podudara se i ilustrovani dio ove knjige. Sarajevsha Hagada pisana na finom pergamentu, predstavlja najstariji i najraskošniji primjer ove vrste kodeksa; djelo je španske iluminatorske umjetnosti XIV. stoljeća, sa očiglednim uticajem tadašnje italijanske i francuske savremene slikarske umjetnosti

Čitaj više

Downloads
Jevrejski Glas

Link

Downloads
SaLon

Link