Circle Image

Izvjestajna skupstina JOSA

Izvještajna skupština JOSA

Obavještavamo Vas da će se redovna izvještajna Godišnja skupština Jevrejske opštine Sarajevo održati u subotu 28.05.2011. godine, sa početkom u 11,00 sati.

Za Skupštinu će biti predložen slijedeći

D N E V N I    R E D

1. Izvještaj Predsjedništva o radu Jevrejske opštine i "La Benevolencije" 
    za period maj 2010./ maj 2011. godine

2. Diskusija o Izvještaju o radu

Podsjećamo članstvo Jevrejske opštine da, ukoliko to do sada nisu učinili, uplate članarinu za 2011. godinu.

Minimalni iznos članarine za tekuću godinu iznosi 24.00 KM po članu, a apelujemo na one koji imaju mogućnosti da uplate i veči iznos članarine.

Posebno napominjemo da ćemo članovima koji ne izmiruju obavezu plaćanja članarine morati uskratiti usluge koje Jevrejska opština i "La Benevolencija" daju članstvu ( hum.pomoć,povremene preventivne ljekarske preglede, knjige i školski pribor za djecu,ljetovanja u Pirovcu i Sarvašu,putovanja i druženja širom bivše Jugoslavije i drugo )

Predsjedništvo
Datum
15th of Tishrei, 5784
September 30, 2023
Jevrejski kalendar

Haggadah
Haggadah

Hagada je jevrejska obredna knjiga (kodeks), koja sadržava biblijske priče, molitve i psalme vezane za praznik Pesah (Pashu), posvećen oslobođenju Jevreja od egipatskog ropstva. Sa ovim sadržajem podudara se i ilustrovani dio ove knjige. Sarajevsha Hagada pisana na finom pergamentu, predstavlja najstariji i najraskošniji primjer ove vrste kodeksa; djelo je španske iluminatorske umjetnosti XIV. stoljeća, sa očiglednim uticajem tadašnje italijanske i francuske savremene slikarske umjetnosti

Čitaj više

Downloads
Jevrejski Glas

Link

Downloads
SaLon

Link