Circle Image

Koncert Koldžo i Hadžić

Koncert 

Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo "La Benevolencija" iz Sarajeva organizuje koncert

Amina Koldžo - viloina i
Dženana Hadžić -klavir

Na programu:
J.S.Bach, A.Vivaldi, J.Brahms, E.Bloch, R.Schedrin   

Hamdije Kreševljakovića 59, 02.06.2011. u 19:30h

 

KOLDZO AMINA je rođena 1988.god. u Sarajevu.Završila osnovnu Muzicku školu Mladen Pozajić u klasi prof.Dijane Đurđević .Srednju muzičku školu uspješno završila u klasi Prof.Davida Kamhija.Dobitnik je specijalne i više puta prve nagrade na federalnim takmicenjima učenika i studenata muzike u kategorijama violina i kamerna muzika.Pohađala je masterkurseve kod prof.Dore Schwarzberg,prof.Goran Končar,prof.Alejandro Drago ,Violeta Smailović-Huart,Sergey Kravchenko..itd.Svirala u  mnogim simfonijskim orkestrima  (Simfonijski orkestar Konzervatorija  u Bernu, Simfonijski orkestar jugoistočne Europe i Maggio Musicale Fiorentino pod dirigentskom palicom Riccarda Mutija i RIAS Jungendorchester  u Berlinu). Trenutno je student četvrte godine smjera za violinu na  Muzičkoj Akademiji u Istočnom Sarajevu u klasi prof.Jovana Bogosavljevića .A privatno ima casove sa prof.Kamhi Davidom.Održala  je već nekoliko solističkih koncerata.

Dženaba Hadžić-klavir Rođena je 1981. Godine u Zenici.Oanovnu i muzičku školu završava u Banjaluci godine 1995. Srednju muzičku školu pohađa u Zenici gdje kao učenica ima veliki broj nastupa.Srednju školu završava na  teoretsko-pedagoškom odsjeku.Takođe je uporedo pohađala i instrumentalni odsjek –klavir.
Nakon završetka Srednje muzičke škole u Zenici upisuje se na Muzičku akademiju u Sarajevu,odsjek teoretsko-pedagoški.Paralelno  sa studiranjem teoretsko pedagoškog odsjeka odsjek za klavir u klasi prof.Dinje Dimitrijević.Diplomira na teoretsko –pedagoškom odsjeku 2004.godine pod mentorstvom red.prof.dr.Ivana Čavlovića predmet muzički oblici.
 2005 godine diplomira na odsjeku za klavir i udaraljke-glavni  predmet klavir u klasi prof.Dunja Dimitrijević diplomskim koncertom.Tokom studiranja učestvuje na mnogim samostalnim i klasnim koncertima i koncertima kamerne muzike.Nakon dodiplomskog studija upisuje postdiplomski studij na odsjeku za klavir i udaraljke-glavni predmet klavir(klasa prof.Dunja Dimitrijević).Godine 2010 održava završni koncert magistarskog ispita i time stiče umjetnički stepen Magistar muzike-klavir.
U toku studiranje postdiplomskog studija postaje član volonterskog tima NVO GARIWO te učestvuje na svim  Svečanim akademijama povodom dodjele nagrada Duško Kondor
U svojoj karijeri nastupa širom Bosne i Hercegovine i više zemalja:Italija,Švicarska,Nizozemska , Češka Republika
Trenutno radi kao umjetnički saradnik na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu odsjek za gudače instrumente i gitaru-predmet violina.  
Datum
15th of Tishrei, 5784
September 30, 2023
Jevrejski kalendar

Haggadah
Haggadah

Hagada je jevrejska obredna knjiga (kodeks), koja sadržava biblijske priče, molitve i psalme vezane za praznik Pesah (Pashu), posvećen oslobođenju Jevreja od egipatskog ropstva. Sa ovim sadržajem podudara se i ilustrovani dio ove knjige. Sarajevsha Hagada pisana na finom pergamentu, predstavlja najstariji i najraskošniji primjer ove vrste kodeksa; djelo je španske iluminatorske umjetnosti XIV. stoljeća, sa očiglednim uticajem tadašnje italijanske i francuske savremene slikarske umjetnosti

Čitaj više

Downloads
Jevrejski Glas

Link

Downloads
SaLon

Link